Місячні вузли

Вузли місячні, Пнівічний Місячний вузол, Південний Місячний вузол - Звуть висхідними, спадними вузлами, голова та хвіст дракона інд. (Раху і Кету ); араб.[Katababazon ] і [Anahibazon].



Місячні вузли - це крапка перетину екліптики та місячного шляху. Так як площина місячної орбіти нахилина до площини екліптики під кутом 5 °09. Через гравітацію цей кут зазнає невеликого коливання. Причому Місяць рухається по еліпсу і знаходиться не в центрі цього еліпса, а трохи зсунутий в бік.

Лінія, що проходить через центр Землі і з'єднує протилежні один одному місячні вузли, називається лінією вузлів. Місячні вузли рухаються по екліптиці назустріч руху Місяця по орбіті, тобто маютьнерівномірний зворотний рух і здійснюють повне обертання за 18,61р.Північним вузлом місячної орбіти називається точка екліптики, перетинаючи яку Місяць наближається до Північного полюса світу. Південним вузлом місячної орбіти називається точка екліптики, перетинаючи яку, Місяць рухається у напрямку до південного полюса світу.

Обертаючись по еліптичній орбіті навколо Землі, Місяць двічі перетинає екліптику (протягом 27,2122 доби або драконівського місяця).

Кожен наступний перехід через екліптику Місяць робить на 1,5 ° на захід у порівнянні з попереднім положенням вузла. Хоча на картах зоряного неба і зображено екліптика, але траєкторія руху Місяця не вказується.

Відомо, що існують впливи Місяця на стан людини в залежності від його руху по орбіті. Особливо важливим в цьому є дві критичні точки драконічного циклу.

В астрології дію місячних вузлів можна коротко висловити латинським висловом «Do, ut des»-« Даю, щоб і ти мені дав». Це кармічна угода, її дія залежить від того, що вчиняє людина.

Символ місячного вузла схожий на прямий вузол в вузлоплетінні.

 Пнівічний Місячний вузол
Південний Місячний вузол


Вузлеплетіння сягає сивої давнини, і його знали в різних країнах світу. Його використовували не тільки як для виготовлення різних речей, а і в магічних заклинаннях. З вузлом пов’язано багато легенд. У легенді про Гордіїв вузол розповідається, що той, хто зуміє розв'язати його, стане царем Азії. Олександр Македонський розрубав його мечем, він завоював багато азіатських країн, алє так і не став царем Малої Азії. За легендою, про пророка Магомета, який був зачарований одинадцятю вузлами на мотузці. Щоб врятувати його, Аллах послав архангела Гавриїла, який прочитав одинадцять віршів з Корану. Як тільки він виголошував черговий рядок - вузол розв'язувався сам собою. Коли розв'язалися всі вузли, чари розвіялися. Отже, друге значення цього символу - дія людини завдяки якій можна вирішити складну проблему.
Люа Цикада
Джерелa
Лунные ритмы человека (краткий очерк по селенобиологии). Дубров А.П. - М.: Медицина,
”Альгабест”, Птоломей К.
Курс загальної Астрономії. Навчальний посібник. С.М. Андріївський, І.А. Климишин -Одеса „Астропринт”, 2007
Словник античної міфології. — К.: Наукова думка, 1985.

https://sites.google.com/site/astrologicnijslovnik/dodati-svij-logos/misacnijvuzol

Немає коментарів:

Дописати коментар